JARTEX | De Berkel FOOD 2025 | NL

+ teamdress is a member of DIN 10524 3 2 24 INHOUD ARTIKELOVERZICHT AANBRENGEN VAN EMBLEMEN DAMESJACK UNISEX JACKS JASSEN BROEKEN AMERIKAANSE OVERALLS OVERALLS SHIRTS AANVULLENDE ARTIKELEN THERMOKLEDING MULTINORM KLEDING SLACHTERIJKLEDING MATEN + AFMETINGEN De beschermende functie van de werkkleding moet zijn afgestemd met het risico voor de levensmiddelenhygiëne en het soort activiteit. Risicoklasse RK1 Laag hygiëne risico Wanneer er een laag hygiëne risico is (behandeling van niet-bederfelijke of verpakte levensmiddelen), mag de beschermende functie van de werkkleding ten opzichte van het levensmiddel gering zijn, indien het afdoende door de verpakking wordt beschermd. Risicoklasse RK2 Hoog hygiëne risico Bij een hoog hygiëne risico (behandeling van onverpakte bederfelijke levensmiddelen), moet de beschermende functie van de werkkleding hoog zijn. Deze groep omvat ook activiteiten waarbij levensmiddelen technologisch/manueel worden bewerkt en waarbij de oorspronkelijke kiemflora opzettelijk wordt beïnvloed (bijvoorbeeld door verhitting, zouten, chemische conservering of drogen). Risicoklasse RK3 Hoogste hygiëne risico Bij het hoogste hygiëne risico (hanteren van onverpakte, gebruiksklare, zeer bederfelijke levensmiddelen) moet een zeer hoog beschermingsniveau worden gewaarborgd, aangezien de levensmiddelen niet technologisch worden gestabiliseerd en micro-organismen, waaronder pathogenen (ziekteverwekkers), zich eventueel kunnen vermenigvuldigen. Gelieve de geldende normen en mogelijke risico klassen van de producten in acht nemen. Deze staan in de catalogus vermeld op de desbetreffende pagina’s. Kleding die speciaal is vervaardigd om op de werkplek te worden gedragen en waarvan de vereiste kenmerken worden bepaald door het gebruik, de activiteit op de werkplek en de eisen voor opslag met het oog op hergebruik. Geeft instructies voor de productie, de keuze, het gebruik en de reconditionering van werkkleding in levensmiddelenbedrijven, met inachtneming van de specifieke vereisten van de betreffende werkplek. Het doel is schadelijke effecten op levensmiddelen die kunnen worden veroorzaakt door ongeschikte werkkleding, te voorkomen en hulp te bieden bij de keuze van geschikte werkkleding. De beschermende functie van de werkkleding moet in overeenstemming zijn met het desbetreffende risico voor de levensmiddelenhygiëne en het soort activiteit. Indien één persoon in één dienst verschillende werkzaamheden moet verrichten, moet de kledingkeuze telkens aan hogere eisen voldoen. De houdbaarheid of mate van bederfelijkheid van een voedingsmiddel of ingrediënt kan niet in algemene termen worden uitgedrukt, aangezien deze eigenschap afhangt van een aantal intrinsieke factoren (zoals AW- en pH-waarde). De beschermende functie van de werkkleding moet zijn afgestemd op het risico voor de levensmiddelenhygiëne en het soort activiteit. De indeling in risicoklassen helpt daarbij. Voor de risicoklassen RK2 en RK3 moet een overeenkomstige combinatie van jas, jack, kiel, tuniek of shirt met amerikaanse overall, broek met tailleband, dames- of unisex broek worden verstrekt. Speciale opmerking voor het dragen van de kleding De drager is verantwoordelijk voor de keuze en het gebruik van zijn werkkleding, afhankelijk van de desbetreffende activiteit, de omstandigheden op de werkplek en de producten en processen. Vooral in hygiënisch gevoelige ruimten moet rekening worden gehouden met zowel de kleur van de werkkleding als de modelkenmerken ervan, zoals bijvoorbeeld een flexibel rekbaar mouwuiteinde. Risicoklassen AM. OVERALLS BROEKEN DAMESJACK UNISEX JACKS JASSEN OVERALLS MULTINORM THERMO SHIRTS SLACHTER OEKO-TEX® STANDARD 100 + Naleving van wettelijke voorschriften voor chemicaliën die relevant zijn voor textiel + Jaarlijkse herevaluatie en verdere ontwikkeling van de vastgestelde grenswaarden en criteria + Wereldwijd uniforme en wetenschappelijk onderbouwde testcriteria Meer informatie op www.oeko-tex.com/standard-100

RkJQdWJsaXNoZXIy Mjc3MDc=